Sunday, March 9, 2014

KIYAFETLERDE RENGİN ÖNEMİNİ BİLİYOR MUSUNUZ?

Giyim firmaları üretim yaparken en çok tercih edilen renklerin de neler olduğuna oldukça dikkat ederler. Sadece son moda değil, ruh hali de çok önemlidir. Bu sadece elbise için değil, çorap için bile önemlidir. Bunun nedeni tüketicilerin ürün alırken renk ve enerji uyumuna çok dikkat etmeleridir.

Bayan giyim alanı bu bakımdan her bayana hitap edecek renkteki ürünleri ortaya koyarken, aynı ürünün birden fazla rengiyle çalışmalar yaparlar. Sizin hangi rengi daha çok seveceğiniz ve tercih edeceğinize karar veremeyeceklerinden her bir ürünün üretiminde farklı renkler kullanırlar. Her bir rengin anlamı ve farklı bir dinamik etkisi olduğu düşünülür.
Sabah kalktığınızda mavi ve beyaz gibi renkler tercih etmeniz sizin o an için ruh halinizin dingin ve sakin olduğunun göstergesidir. 

Kırmızı kıyafetlerle güne başlamak sizin enerjinizin o gün yüksek olduğunu gösterir. 
Siyah en çok tercih edilen güçlü bir renkken kırmızı canlılığın ve dinamikliğin rengi olarak yorumlanabilir.
Kıyafetlerde kullanılan sarı renkler canlılığı temsil ederken pembe giyinmek bizi oldukça neşeli olduğumuzun göstergesidir bazen.
Kıyafetlerde kullanılan turuncu ise gün içindeki insan ilişkilerinde dışa dönük tutumlar sergileyeceğimizi gösterir.
Buradan da anlaşıldığı gibi özellikle bayanların giydiği kıyafetlerde renge ne kadar önem verdiği ve o gün üzerindeki kıyafetin rengine göre bir ruh haline büründüğü söylenilebilir. Belki bir çoğumuz farkına varmayız ama ister istemez üzerimizdeki kıyafetlerin rengine göre bir ruh haline bürünme durumu oluşur. Bir de bazı günlerde özellikle giyilmesi gereken kıyafet renkleri vardır. Cenaze, hüzün vs olan ortamlarda siyah renk tercih edilir. Yaz mevsiminde, tatil bölgelerinde canlı ve hareketli renkler tercih edildiği gibi.


No comments:

Post a Comment